Updates mei 2022

In deze update ontdek je de laatste toegevoegde functionaliteiten en brengen wij je op de hoogte van de laatste bug fixes

Martijn Teuwsen avatar
Geschreven door Martijn Teuwsen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Snelkoppelingen voor al je favoriete pagina’s

Vanuit het dashboard kun je nu extreem snel switchen tussen je favoriete pagina’s in KennelCare. Dit is mogelijk door het toevoegen van snelkoppelingen op je dashboard. Je voegt de snelkoppelingen toe door links bovenin het menu te klikken op ‘Snelkoppeling toev.’ Vervolgens kies je welke pagina’s je wilt toevoegen en sla je ze op. Zie onderstaande video voor een uitgebreide uitleg en probeer het gelijk zelf even uit!

Overzichtelijk menu voor mobiel

Wij hebben het mobiele menu vernieuwd, zodat ook mobiele gebruikers eenvoudig met KennelCare kunnen werken. Met het menu onderin je scherm kun je eenvoudig navigeren naar de belangrijkste pagina’s en via de grote plus knop kun je snel boekingen, klanten of dieren toevoegen. Wil je het volledige menu zien? Klik dan links bovenin je scherm op het menu icoontje en navigeer vanuit daar door alle pagina’s.

Eenvoudig filteren in al je overzichten

Op vrijwel elke pagina in KennelCare komt onze handige ‘filter knop’ terug. Denk hierbij o.a. aan het filteren in je agenda, boekingen overzicht, klanten overzicht, rapporten etc. Door de filter te gebruiken zorg je ervoor dat je alleen de informatie ziet die jij wilt zien en bespaar je tijd met het zoeken door de pagina.

Menu volgorde aanpassen naar jouw wensen

Het is mogelijk om de volgorde van submenu’s aan te passen. Het submenu verschijnt aan de linkerkant van je scherm wanneer je op een item uit het hoofdmenu klikt (dashboard, planning, boekingen, klanten etc.). Wanneer je op het icoontje naast het onderwerp uit het hoofdmenu klikt, activeer je de sortering en kun je de items verslepen naar jouw gewenste positie. Door naast een item op het kruisje te klikken verwijder je het item uit het menu en wanneer je op het vinkje klikt wordt het weer geactiveerd.

Overige nieuwe functionaliteiten en bug fixes

• Kennelkaarten kunnen weer geprint worden + worden nu ook weer goed weergegeven

• Snelheid verbeteringen doorgevoerd

• Snelstart export is nu gelijk getrokken aan de oude versie.

• Nu komen dieren die vandaag aankomen en vertrekken ook bij uitchecken

• Het wijzigen van boekingen is weer mogelijk.

• Sidebars van de volgende tools zijn weer functioneel: Bekijk dier in de boeking, betaling toevoegen op de boeking, het navigeren naar een dier vanuit klantgegevens & de knop van een reservering wijzigen.

• Het dupliceren van een klas toepassen op de trainingspagina.

• De snelheid van de bezettingskalender is geoptimaliseerd.

• Het verwijderen van filters werkt weer.

• Bij de email campagnes werkt het '+' icoontje weer en verschijnt er geen grijs scherm meer.

• De aankomst- en vertrek data uit het dashboard van de nieuwe KennelCare versie is weer gelijk aan de data uit het oude dashboard.

• Er kan weer een mail verstuurd worden bij een afwijzing van de boeking.

• Email lay-out komt weer tevoorschijn bij het goedkeuren van conceptboekingen.

• Kolommen bij aankomsten en vertrekken zijn vergroot & de kolommen bij de agenda zijn verkleind.

• De RSS feed van het product Asiel functioneert weer.

• Dieren op het dashboard worden nu goed ingeladen.

• Knoppen boven in de taakbalk (zoeken, notificaties, accounts en toevoegen) vallen nu niet meer door te tekst heen op mobiel en tablet.

• Aankomst, vertrek, ingecheckt en uitgecheckt knoppen op de dashboard werken nu weer op mobiel en tablet.

• Inchecken op dashboard werkt weer op mobiel en tablet.

• Notificaties wordt nu beter getoond op mobiel en tablet.

• Hoofd en side- menu's werken weer op (bepaalde) tablets.

• Op het dashboard miste de ingeplande dagopvang boekingen, deze zijn nu weer toegevoegd.

• De button voor het definitief maken van een factuur is weer werkend bij concept en e-mail modals.

• Het opmaken van kennelkaarten ging fout bij het printen, dit is gefixt.

• Dieren die op de dag van vertrek nog niet zijn uitgecheckt, maar wel op die dag gaan, worden ook getoond bij uitchecken.

• Er zijn snelheidsverbeteringen doorgevoerd.

• Alle modals in de instellingen zijn weer werkend.

• Er is een filter op de verblijven in het dagoverzicht.

• Er is een filter op de verblijven in het verblijven overzicht.

• De filters van de bezettingskalender zijn werkend.

• Sidebar met (print) details van de bezettingsaantallen miste bij de bezettingskalender, deze is nu weer toegevoegd.

• Dierenpension activiteiten (wassen, trimmen, voer geven) op het dashboard misten, deze zijn nu weer toegevoegd.

• De header met dagen in de planning bleef vast staan als je naar beneden scrolde in de planningskalender, dit is nu weer werkend.

• Er is een tooltip toegevoegd in de planningskalender met extra informatie over een boeking.

• Dagen op de strippenkaart kunnen nu als concept worden toegevoegd. Het goedkeuren van de dagen kan bij de strippenkaart instellingen worden aangezet (werkt alleen in het nieuwe design)

• De naamgeving van hondenscholen kun je naar wens aanpassen voor het ‘Mijn Account’. Dit kun je doen bij de overige instellingen van de hondenschool.

• Bij het uitprinten worden de gefilterde datums weergegevens in de header. Dit is handig bij het uitprinten van je dagoverzicht, zodat je ziet welke dag je daadwerkelijk uitprint.

• Het toevoegen van vaccinaties is gefixt.

• Je kunt nu taken toevoegen aan alle gebruikers. Voorheen kon dit alleen met boekbare gebruikers.

• Het direct betalen van conceptboekingen kan nu per module worden ingesteld (trimsalon/hondenschool/pension).

• Het filteren van trainingen met de linker trainingen lijst is gefixt.

• Een toegevoegde betaling aan de factuur kan gelijk definitief gemaakt worden.

• Je kunt nu klassen dupliceren. Daarbij kun je alle lesdagen meenemen en eventueel andere lestijden toevoegen. Dit is handig als je op dezelfde dag een cursus geeft, alleen op een andere tijd.