Product: Dierenasiel
Standaard formulieren (velden) aanpassen en beheren

Lees hieronder hoe je standaard formulieren (velden) naar wens aan kunt passen

Martijn Teuwsen avatar
Geschreven door Martijn Teuwsen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De velden die nu te zien zijn bij het afstaan of adopteren van een dier zijn de standaard velden, maar je kunt deze velden/formulieren beheren en aanpassen zoals jij het wilt zien. Om deze velden/formulieren aan te passen ga je naar 'Instellingen' > 'Formulieren (velden)'. Hieronder zie je een voorbeeld van het scherm welke je ziet na het volgen van deze twee stappen.

Vervolgens kun je bij de tabbladen 'Klantformulier', 'Dierformulier' en 'Boekingsformulier' de formulieren (velden) naar wens aanpassen.

Stel: je wilt een aanpassing maken in het veld 'Chipnummer' onder 'Dierformulier', dan klik je op de gele knop rechts naast de regel van 'Chipnummer' om dit veld te beheren.

Zoals hierboven te zien is, kun je in het menu wat dan uitklapt de velden beheren. Als alles staat zoals gewenst dan klik je op 'Veld opslaan' om de aanpassingen definitief te maken.